פותחת פה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/04/20 10:48 כח בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אשמח לשאול שאלה חשובה.

קודם כל אני ממשפחה חילונית אך יהודיה וכמובן מאמינה בה׳ ואני מתחזקת לכיוון התשובה.

אני ואמי מתווכחות די הרבה לצערי . בפעם האחרונה שהתווכחנו היא אמרה ״ה׳ ישלם לך״ וידעתי שמידית נפתח פה לשטן , היום החלקתי ונפלתי על הצלעות וכל האזור נשרט וזה כנראה מכה רצינית. לאחר מכן יותר מאוחר גם התווכחנו לצערי , היא אמרה מילה שהשם ישמור בבקשה וקשה לי לחזור על זה ״שישימו לך רעל״ לאחר מכן ממש נלחצתי וקראתי תפילה מיוחדת נגד לשון הרע . כמובן שגם אני לא הייתי צדיקה אך אף פעם אני לא אגיד מילים כאלה עם כוח עצום. אמא שלי ביקשה ממני סליחה והצטערה אך אמרתי לה שזה לא שהיא פגעה בי , זה הרבה מעבר לזה , למילים יש כוח עצום מעבר להרבה דברים. אם בבקשה תוכל לתת לי עוד פסוקים או לשלוח לי קישור לעוד תפילה נגד פתיחת פה לשטן , ובמיוחד שזאת אמי והמילים הרבה יותר עוצמתיות . אני גם אשמח אם יש עוד פסוקים שאמי תוכל לקרוא שיבטלו את האמירה הזו.

תודה רבה ויום טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הגישה הבסיסית שלך שגויה - את מרגילה את שתיכן להמשיך לקלל וזה נורא!

תארי לעצמך שהלשון היא סכין.

את ואמא שלך, כל אחת מחזיקה סכין ופוצעת את השניה. אחר כך שתיכן יחד הולכות למרפאה לקנות פלסטרים ותחבושות כדי לחבוש את הפצעים שכל אחת פצעה את השניה.

כמו הבדיחה שבארץ אחת היה צומת דמים, המון תאונות ופצועים - אז הקימו בצומת בית חולים...

צריך להשליך את הסכינים. כל אחת צריכה לשמור על הלשון שלה שלא תפצע את השניה.

השאלה שלך צריכה להיות איך שומרים על הלשון!!!

כאן יש שתי תשובות, צריך את שתיהן יחד.

תשובה ראשונה: אתן צריכות להסכים שכל מי שאומרת משהו רע משלמת על כך.

אפשר לשים קופת צדקה. כל מי שאומרת מילה רעה צריכה לתרום 10 שקלים מהכסף שלה.

אפשרות אחרת - במקום כסף: שטיפת רצפה או שטיפת כלים או הכנת ארוחה... בקיצור: שתיכן יחד מחליטות שיש מחיר יקר למילים רעות.

תשובה שניה: ללמוד על שמירת הלשון. שתיכן ביחד תמצאו ספר שעוסק בעניין ותקדישו פגישה יומית משותפת (20-30) דקות ללימוד.

מי שמתרגל לקלל נופל בזה גם במקומות אחרים. את וודאי לא רוצה קללות בתוך המשפחה שאת תקימי בעז"ה. אני מציע דרך ששתיכן תפסיקו לקלל. זו תהיה ברכה גדולה לכן וגם לתקשורת שיש לכל אחת עם אחרים.