פתיחת מזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/13 07:46 ה באלול התשעג

שאלה

שלום רב ובוקר טוב . פעם ראשונה שאני פונה לרב. אציין כי הנני בחורה חילונית בעברי הייתי מסורתית. רציתי לשאול אם יכול להיות שבית מגוריי מקולל? אימי נפטרה מסרטן לפני 13 שנה . אחותי הבכורה שגרה לידי שנה שעברה הפילה בחודש שמיני עובר.. אתמול לצערנו הפילה שוב החודש שביעי ..שירלי אחותי השניה אינה מוצאת את עצמה בגיל 30 ללא זוגיות ואהבה וגם אני כבר 3 שנים ללא זוגיות. אני פונה אלייך בתקוה להדרכה או תפילה שתפיל מעלינו את הקושי הזה. אציין שאחות נוספת גרה לא בבית זה ונראה כאילו חייה התאזנו בלי עין הרע.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקב"ה לא מחלק את הייסורים שווה בין כולם.
יש מי שסובל יותר ויש מי שלא סובל.
איננו יודעים מדוע.
אני לא מכיר בהלכה מושג שנקרא "פתיחת מזל" לכן אין לי מה לומר על כך.
בהלכה קובעים שהתגובה הנכונה על ייסורים זה לעשות תשובה.
יש מאמר קצת יותר רחב: ותשובה ותפילה וצדקה - מעבירין את רוע הגזרה.
כך שאפשר ורצוי להוסיף לתשובה גם תפילה וצדקה:

תשובה מתחילה בהכרה בחטא - לברר מה לא נכון אצלנו.
ממשיכה בחרטה - להפסיק לחטוא (עד כמה שיכולים - כאן מתחייב תהליך. אי אפשר להתהפך ביום אחד) להתחרט על כל החטאים.
התשובה מסתיימת בקבלה לעתיד - להתחייב להתנהג אחרת ולא לחזור שוב לדרך של החטא.

תפילה - אישה חייבת בתפילה אחת ביום. אפשר ורצוי כמובן להוסיף בקשות על הקשיים והדאגות שלנו - אלו תפילות פרטיות שמשתלבות בתוך המצווה של תפילה בסידור.

צדקה (המידה הראויה נקראת ´מעשר כספים´ - עשירית מההכנסה) נותנים לעניים או ללומדי תורה.

אחרי הכל ולמרות הכל - אין לנו הבטחה שהכל בהכרח יסתדר. לעיתים הקב"ה מכביד עלינו, לעיתים מכביד מאוד מאוד - צריך ללמוד להפוך הכל לטובה. מתוך הסבל והייסורים להתחזק באמונה ובמעשים טובים. כך הופכים את הרע לטוב ואת הקושי ליתרון.