פרשת שלח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/20 11:16 כה בסיון התשפ

שאלה

מדוע 11 מן המרגלים שנשלחו לתור את הארץ נקראים בן (כמו כלב בן יפונה) ורק יהושע הוא בין נון ולא בן נון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור ששם אביו לא היה נון ולכן יש כאן כינויים ליהושע, וכבר כתב הרמב"ן שמות לג, יא. שהכוונה כאן בינון, דהיינו בן הבינה והשכל המיוחד מתלמידי משרע"ה. וכן בן ,הבינה" כמידה מיוחדת. וא"כ אין זה בן רגיל בסגול, אלא "בין" לרמוז על הסיבה שהוא היה בעל שם מיוחד. ועיין באוצר המדרשים עוד הסברים מדוע נקרא "בן נון". בכו"א כל זה בא להסביר את מיוחדות השם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ