פרשת השבוע ועירוב תבשילין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/05/02 15:48 ב בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכב' הרב אליהו שליט"א

ברצוני לשאול את כב' ב' שאלות דחופות ביותר:

א) לגבי עירוב תבשילין בערב החג - יום חמישי, האם עירוב תבשילין הוא מצוות עשה וחובה להניחו ולברך על מצוות עירוב גם אם ידוע לנו שאין כלל סיכוי שנבשל במהלך החג לצורך השבת? (אנו מכינים את מאכלי השבת מראש) - אולי יש כאן ברכה לבטלה במקרה כזה? או שמא אין חובה להניח עירוב תבשילין ורק מי שרוצה לבשל בחג לשבת צריך להניחו?

ב) בקריאת התורה השבוע בשני וחמישי - פרשת נשא, לעולה השלישי - יש לקרוא בפרק ד' עד פסוק ל"ד - "ביד איתמר בן אהרון הכהן"? (כפי שראיתי בסידור רינת ישראל) או להמשיך עד סוף פסוק ל"ז - "על פי ד' ביד משה"? (כפי שראיתי בכל שאר הסידורים האחרים).

אציין לגבי 2 השאלות שהמדובר הוא באשכנזים.

אודה מראש לכב' על תשובתו המהירה.

בברכת חודש טוב, חג שמח, שבת שלום וגאולה קרובה!

ניצן.

תשובה

בס"ד

א- אין חובה להניחו למי שלא יעשה כל מלאכה לשבת מהחג. אבל המציאות היא שתמיד מכינים משהו לשבת מהחג. למשל הדלקת נרות שבת, שמדליקים בחג עצמו לצורך שבת וכן כל כיוצא בזה.

ב- אין בזה נפקא מינה. בשני המקומות אפשר לעצור בקריאה. ואנחנו נוהגים לסיים בפסוק לז.