פריצות בדורנו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/09 15:29 יא בתמוז התשסט

שאלה

שלום וברכה!

התגייסתי לפני מספר חודשים, ובמהלך שירותי אני נמצא כל היום עם בנות חילוניות (וגם דתיות). מאידך, כשאינני נמצא בצבא, אז הרחוב מלא בבחורות חילוניות שלא בדיוק שומרות על צניעותן.

בעתיד הלא רחוק אני, בעז"ה, מתעתד להתחיל לצאת עם בחורה. בשל ההיתקלות המרובה בחוסר צניעות והגישה של הבחורות החילוניות, הבחירה בבחורה דתית וצנועה הינה, פתאום, קצת פחות דורשת. כלומר, ודאי שבעז"ה אצא אך ורק עם בחורה דתית. אך, הפקטור של צניעות הוא, לצערי הרב, פחות משמעותי ואולי אפילו קצת מתסכל. כלומר, נוכח הפריצות שנתקלים בה כל היום; הבחירה לצאת עם בחורה צנועה וחסודה קצת מתסכלת מבחינה מסוימת.

כמובן, שאני יודע שאין זה צריך להיות כך ושעליי לדעת כי דווקא הצניעות הינה הצד היפה יותר, ושהפנימיות חשובה בעשרות מונים. אולם, קשה לי להפנים את זה ובאמת לחשוב ככה ולהתמודד עם זה.

על כן, אבקש מהרב אם יוכל להפנו אותי לספר כלשהו שיעזור לי להפנים את זה ולהתמודד עם תופעת הפריצות בכך שדווקא אתעב אותה.

(בעבר הפנו אותי לספר "אשיב ממצולות", אולם הספר לא מדבר על כך ישירות ולא נכתב לתכלית זו, כי אם הוא עוסק בתשובה).

אשמח מאוד אם הרב יענה לי בהקדם.

כל טוב.

תשובה

שלום

אתה מכיר את שני הצדדים, שאל את עצמך כיצד אתה רוצה שיראו הבית שלך, הזוגיות שלך, הילדים שלך, המוסר שלך.
בית של תרבות המדיה החילונית או בית של בית המדרש הציוני דתי.

להרחבה עיין בספר 'כותנות אור' בהוצאת ישיבת ירוחם, המלא במאמרים המדברים רק בנושא זה, בצורה מובנת ועמוקה.

כל טוב