פרידה מחברה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 11:58 א בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום.

אני בן 15.5 ושאלתי היא:

יש לי חברה אני בקשר מצוין איתה אנחנו עושים הכל ביחד.

בזמן האחרון בבית ספר שלי הרב שלי התחיל לדבר על בנים ובנות.

גם קראתי כמה מכתבים שענית עליהם וגיליתי שמאז שיש לי חברה שמתי לב שעברתי על הרבה איסורים חשובים.

התחלתי להתחזק ואפילו הרב שלי אומר לי שהוא שם לב שחל בי שינוי, גם אני מרגיש בשינוי

הבעיה הכי גדולה היא שאני לא מסוגל ללכת ולהיפרד מחברה שלי ככה פתאום היא לא תקבל שום סיבה למה נפרדתי ממנה גם אם אני יסביר לה זה לא ישכנע אותה.

אני לא אחד שאוהב לפגוע באנשים ובמיוחד לא במישהי שאני אוהב. אני פשוט לא מסוגל ללכת ולהגיד לה שזהו זה נגמר.

הודה לך באם תייעץ לי מה לעשות ואולי עם תוכל גם להגיד לי מה להגיד לה

בתקווה שתענה

אני.

תשובה

בס"ד

אני מברך אותך על ההחלטה. זה לא קל, אבל החלטה נכונה.
אני חושב שיש כמה דרכים לעשות זאת - בחר באחת מהם.
אפשר לכתוב לה מכתב יפה ובו תסביר את מה עבר עליך ולמה החלטת מה שהחלטת.
אפשר לתת לה את המכתב ביד או לשלוח בדואר.
אפשר לשלוח אליה חברה שתאמר לה את מה שרצית לומר בעצמך.
ואולי אחרי שתכתוב את המכתב - תאזור כוח גם לומר אותו נכון.

בכל מקרה דע לך ש"לב מבין לב" ובודארי אנשים שהיו קרובים זה לזה. כבר היום היא מרגישה מה שקורה בליבך, ולא תצטרך להתאמץ הרבה להסביר לה - היא מבינה לבד.

בהצלחה.
צליח גם לומר אותו כתוב לה שיר למה