פעולה מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/02/02 15:54 ה באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני מדריל של שבט הרא"ה שזה אומר כיתה ח.

והעברתי להם פעולה על המסגרת של בני עקיבא ומכוון שהמדריכות של הבנות לא ממש ידעו איך להעביר פעולה זאת הם ביקשו ממני לעשות את הפעולה בנים ובנות ביחד. בהתחלה לא הסכמתי בגלל שזה יגרום רעש ובלאגן, אבל אז לא יודע מה גרם לי לשנות את החלטתי אבל בסופו של דבר היה פעולה מעורבת וכמובן שהבנים ישבו בצד אחד והבנות בצד אחד. והיה שקט מוחלט לא היה התלהבות של בנים בגיל ההתבגרות ליד בנות או ההפך. אז השאלה שלי האם לפי ההלכה מותר לי לעשות פעולות כאלו לצורך גיבוש השבט כי זה גורם לגיבוש. מחכה לתשובה.

בברכה על כל עבודת הקודש שאתם עושים זאבי.

תשובה

בס"ד

התבוננות בפעולה אחת אינה יכולה ללמד מה יהיה בהמשך כשאשר ליבם של הבנים יהיה יותר גס בבנות ולהפך.

אין שום צורך לגבש את הבנים והבנות יחד. להפך שכל קבוצה תתגבש עם עצמה.
עצם הגיבוש עצמו שהוא המטרה המוצהרת הוא נכון מאוד בקבוצה של בנים או בנות, אבל ביחד - הוא עלול להביא תקלה.