פעולה מעורבת.

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/02/02 06:38 ל בשבט התשסב

שאלה

שלום.

אני חניכה בבני-עקיבא, שבט עמיצור בסניף ממרכז הארץ.

בסניף שלי, כמו בכל שנה, לקראת פורים מכין השבט החדש(במקרה שלי, שבט עמיצור)שוק-פורים.

השוק לכל ילדי הסניף ואת הכנסותיו אני תורמים.

אנו קובעים בסניף, כדי לארגן את השוק(לא חסר מה)בנים ובנות ביחד.אנחנו עובדים ביחד-בנים ובנות ואם ברצוננו שהשוק יצליח-אין באפשרותינו לפעול בנפרד. בשבתות ובפעולות באמצע שבוע אנחנו נפרדים. האם מותר לנו לפעול ביחד?

הרי בסה"כ השוק הוא כדי שנתרום לאנשים שצריכים את זה, במיוחד בימים אלו..

אודה לך אם תענה לי, א.

תשובה

ב"ה

ברכת ה' עלייך

אם ברמה העיקרונית אתם פועלים בנפרד, הרי שהעובדה שלצורך השוק יש צורך שתפעלו במעורב, נראית בעיני סבירה. בעיקר לאור העובדה שאם מדובר בפעולה שבבסיסה עומד רעיון של חסד, הרי שהעולם הערכי יגן עליכם ויסייע לכם להפיק מהקשר את המירב.

בברכה,

שי