פספוס תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/13 13:09 כב בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נוהגת להתפלל תפילה אחת ביום, ידוע לי שהכי חשובה תיפלת שחרית ולכן אני משתדלת להתפלל כל יום תפילת שחרית ואם לא יוצא לי להתפלל מנחה, ואם לא יוצא לי אז ערבית.

רציתי לשאול:

א. מהם זמני התפילות? ממתי עד מתי מותר להתפלל כל תפילה?

ב.מה לעשות במקרה שלא יצא לי להתפלל בכלל ביום מסויים?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. תפילת ערבית שייכת ליום הבא. לכן אם לא התפללת שחרית ומנחה - אין לכך תקנה בתפילת ערבית.

2. דברים חשובים באמת, לא מפספסים (כמה פעמים את מפספסת ארוחה צהרים...)

3. זמני התפילה הם:
שחרית - לכתחילה עד 1030 בבקר. אפשר עד 1230 בצהרים.
מנחה - משעה 1315 עד השעה 1945
אלו השעות בקירוב, לתקופת חופשת הקיץ.

4. יש מאות אלפי אנשים שחוץ ממקרים קיצוניים ביותר, הם מצליחים להתפלל בקביעות שלש פעמים ביום.
תחליטי כמותם, שאת מתפללת תפילה אחת ביום שחרית או מנחה, וזה לא מתפספס.

בהצלחה!