פסח

חדשות כיפה רבני כושרות 10/04/20 12:01 טז בניסן התשפ

שאלה

שלום רב

אחרי שהבית היה נקי לחלוטין זמן קצר לפני ליל הסדר הורדתי מארון עליון 2 כיסויים למצות( מחולקים ל2 תאים ל3 מצות). השתמשתי בהם לפני שנים ולמיטב זכרוני בסוף הפסח בהם השתמשתי כיבסתי אותם. עם תחיל. ליל הסדר כשבאנו להכניס את המצות ראיתי שבתפרים פנימיים יש מעין פירורים קטנטנים ואולי היה אחד גם על הבד עצמו. לא רציתי להפריע לתחילת הסדר ובני הבית אמרו לי שזה כנראה נתפס בבד מהמצות בשנים קודמות...אז זרמתי. האם יש חשש לכלים שבאו במגע עם המצות ושולחן הסדר?

תשובה

שלום וברכה

אם אני מבין נכון את המציאות סביר מאוד שאלו פירורי מצות מהשנה שעברה ואיני רואה סיבה לחשש.

בברכה

יצחק דביר