פסח

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/04/12 09:24 י בניסן התשעב

שאלה

ב"ה

כידוע השנה איסרו חג יחול בשבת שלאחר החג

1. האם מותר לאכול חמץ בשבת זו ?

2. כיצד ספרדי יבצע על משנה לחם ויברך עליו המוציא לחם כאשר כבר עבר הפסח והא נוהג לברך מזונות על מצות וזה מה שיש בשבת זו ?

תודה

תשובה

ב"ה,

לא אוכלים חמץ בשבת כי המכירה פוקעת אחרי שבת.

גם יש אומרים שחמץ מוקצה בשבת זו.

ספרדים מברכים המוציא לחם על מצה בשבת זו כי למעשה זה הלחם.

אני מוסיף קובץ הלכות לשבת זו מאת הרב אלישע אבינר:

דינישבת איסרו חג:

- בשבת, אין להשתמש במצרכים שהיו כלולים במכירת חמץ.

- לפי רוב הפוסקים, מותר בשבת לאכול קטניות. וכמו כן מותר להכין בשביעי של חגמאכלים מקטניות או לבשל אותם לצורך שבת.

- אין להשתמש אלא בקטניות עם הכשר לפסח. צריך לברור את הקטניות לפני פסח (מחששחמץ). מצוי שגרעיני חיטה מעורבים באורז.

- מותר להכין את הקטניות בכלי פסח. לאחר הכנת הקטניות, אין להשתמש בכלי במשך24 שעות, ורק אחר כך מותר להכין בו תבשילים לפסח. בשבת, מותר לאכול את הקטניות בכליפסח (הכלים לא נאסרים בגלל בישול הקטניות).

- נחלקו הפוסקים האם בשבת מותר להשתמש בכלי החמץ.

בברכה,

דני ארגמן