פסוקים ושמות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/04/02 18:44 ב באייר התשסב

שאלה

האם אוכל לקבל פסוק לשם גלעד?

ולמה צריך פסוק לשם?

תשובה

שלום

1- יש כאן רשימת שמות ופסוקים. בתוכם תוכל למצוא פסוק לשם גלעד והוא הפסוק המתאים לשם "גד".
2- יש כמובן פסוקים עם השם המפורש "גלעד" והם כמובן טובים.
3- כדאי למצוא פסוק עם משמעות חיובית, ובימינו אומרים שיש לחפש פסוק שאתה מתחבר אליו.
4- ברשימה זו אין את כל השמות אבל יש חלק ולחלק היא מועילה.

-------
לקט שמות ופסוקים

כתוב בספר של"ה הקדוש: בעת פטירתו של האדם שואלים אותו איך קראו לו ואם הוא שוכח את שמו, יגרמו לו יסורים קשים עד שיזכור את שמו. והשל"ה הקדוש כתב סגולה שלא ישכח את שמו ליום הדין שיאמר בחייו בכל יום בסוף תפילת שמונה־עשרה לפני הפסוק "יהיו לרצון אמרי פי" שבסיום "אלהי נצור" פסוק אחד המתחיל באות הראשונה של שמו ומסתיים באות אחרונה של שמו.

מי ששמו נמצא בפסוק עצמו כגון נח בפסוק "ונח מצא חן בעיני ה'", מספיק, אפילו שאינו מתחיל באות נ ואינו מסתיים באות ח. וכך יקיש האדם לשאר השמות.

כשיש לאדם שני שמות יאמר שני פסוקים \ועיין כה"ח קכב ס"ק א\

וברש"י המובא בסוגריים בספר מיכה פרק ו' פסוק ט' על הפסוק קול ה' לעיר יקרא ותושיה יראה שמך - מכאן שכל מי שאומר בכל יום מקרא המתחיל ומסיים כמו שמתחיל ומסיים שמו, התורה מצילתו מגיהנום, עכ"ל.

הצגנו כאן מעט דוגמאות מהשמות והפסוקים המתאימים להם.

אַבָּא — אַרְיֵה שָׁאָג מִי לֹא יִירָא יְהֹוָה אֱלֹהִים דִּבֵּר מִי לֹא יִנָּבֵא:
אַבְרָהָם — אַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כּל־יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יְהֹוָה לְאֹרֶךְ יָמִים:
אַהֲרֹן — אֵלֶיךָ יְהֹוָה אֶקְרָא וְאֶל־אֲדֹנָי אֶתְחַנָּן:
אוּרִי — אֲמָרַי הַאֲזִינָה יְהֹוָה בִּינָה הֲגִיגִי:
אֵלִיָּהוּ — אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיְהֹוָה אֱלֹהָיו:
אֱלִימֶלֶךְ — אָמַרְתְּ לַיְהֹוָה אֲדֹנָי אַתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:
אֱלִיעֶזֶר — אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר:
אֱלִישָׁע — אֵל נְקָמוֹת יְהֹוָה אֵל נְקָמוֹת הוֹפִיעַ:
אריאל — אֶרֶץ רָעָשָׁה