פסוקים ומקורות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/12/06 22:58 ד בטבת התשסז

שאלה

בס"ד.

ידועה החנות 'עדיה' ברובע בירושלים <אם למישהו יש את הדרך להשיג את החנות מחו"ל כדי לברר מחירים,אני אשמח כי חיפשתי ולא מצאתי את האתר ואת הטלפון..>. שם אפשר לחרוט פסוקים על טבעות,שרשראות,צמידים וכו'.

שתיש אלות עלול לי- מה דינם בשירותים?

ז"א,אני רואה המון תלמידות שלי <פה בחו"ל> שעונדות פסוקים כמו 'רבות בנות עשו חיל ואת עלית על כולנה' שהן קיבלו מהורים או חברות והפסוק נכתב מוך כוונה למה שכתוב בו <ולא למשל כמו על סווטשירט שלפעמים הכתוב רק 'פאנץ' ליין'>. מותר? אסור? להכניס לחולצה או לכיס?

שאלה שניה- איפה אפשר להשיג אוסף של פסוקים 'יפים'? <אני יודעת שכולם יפים וחכמים.. אבל אני מחפשת משהו עם מסר עמוק>. אני אישית המלצתי לחברות שלי על שיר השירים, פרקי אבות וקהלת, אבל יש איזה שהוא ספר שמרכז מן 'פסוקים לחיים' כאלה..?

תודה וישר כוח על עבודת הקודש.

תשובה

שלום וברכה
א. אכן אין להיכנס לשרותים עם פסוקים שנכתבו כפסוקים. יש להרגיל את הבנות כי אם מדובר בפסוק שהכוונה היא לתוכנו ולמשמעותו יש להכניס את הצמיד לכיס בשעה שנכנסים לשרותים.
ב. קשה כמובן לבחור פסוקים "יפים". ברשימה שכתבת השמטת את משלי, שפעמים רבות שם נמצאים הפסוקים הנפלאים ביותר.

כל טוב