פנה לאמי.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/13 13:43 ט באלול התשעג

שאלה

הרב מישהו פנה לאמא שלי בסופר ואמר לה להוריד שני אותיות מהשם שלה מסיגלית לסיגל ולהדליק במשך שבוע 3 נרות כל ליום בשביל שלושת האבות.

הוא ממש ניסה לשכנע אותה ופנה רק אליה מכל האנשים שהיו בסופר.

הוא אמר שכאילו מישהו שלח אותו,ושהוא בחיים לא קונה בסופר הזה,שהוא אמר מישהו הוא התכוון למשהו עליון כאילו לא אדם ששלח אותו.

וזה לא שהיה לו אינטרס הוא פשוט אמר לה את זה והלך,לא ניסה למכור לה נרות פשוט אמר לה את זה.

הוא אמר שהחיים שלה בבית השתנו אם היא תעשה את זה.

מה אתה חושב על זה הרב?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו לא שאלה הלכתית.
זו שאלה אישית.
אפשר להאמין לאיש ולחשוב שיש כאן משהו עמוק ואמיתי.
אפשר להסביר שזה אדם מעורער והוא מביא בשורות מוזרות ממוחו הקודח.
שתי האפשרויות סבירות באותה מידה.
הרגשה והחלטה של אמך - להאמין ולעשות או לבטל ולומר שהכל שטויות.