למה ההלכה מדירה נשים? בבית הכנסת למשל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/09/21 22:21 ב בתשרי התשפב

שאלה

למה ההלכה מדירה נשים?

מדוע נשים לא יכולות להיספר למניין, לקרוא בתורה ולעלות כחזניות?

איך (והאם) אפשר לשנות את זה?

תשובה

שלום רב

אני לא חושב שאפשר להגיד שההלכה 'מדירה' נשים. ההלכה מקיפה את כל תחומי החיים וברוב המוחלט שלהם לנשים תפקיד זהה לגברים. נשים חייבות בכל מצוות השבת כמו גברים, הן מנהלות את המטבח הכשר בבית כמו גברים, והן יכולות להגיע לבית הדין כמו גברים. זה נכון שהן לא חלק מפעילות התפילה בבית הכנסת אבל אי אפשר להתמקד בזה ולהתעלם משאר התחומים.

לגבי השאלה שלך - עם ישראל נוהג כבר אלפי שנים להקפיד על גדרי הצניעות ולהקפיד על הפרדה בבית כנסת בין גברים לנשים. ההקפדה הזו נועדה לכך שבזמן התפילה - חיבור בין האדם לבוראו - האדם יתרכז בקשר הזה ולא בבן המין השני שלצידו. כיון שכך זה ברור שאי אפשר לנהל מנין משותף של גברים ונשים

אמנם, אפשר לשאול - מדוע הנשים לא יכולות לקיים 'מנין' בפני עצמן. התיחסות לשאלה הזו אפשר לראות כאן: https://www.kipa.co.il/admin/ask/ask_edit.php?id=1114291

בהצלחה רבה

טוביה