פלטת שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/12 23:23 יג בניסן התשעב

שאלה

שלום זוהי שאלה דחופה ללפני כניסת שבת מחר.

אנחנו בבית החלטנו לשמור שבת כהלכה וגם באים אלינו דתיים לשבת. השאלה מורכבת משני חלקים:

א. הפלטה היא קצת כמו כריים חשמליים כלומר ניתן לווסת את החום האם זה בעייתי למרות שלא נשתמש בויסות?

ב. האם צריך להניח משהו מפריד בין הפלטה לשיש או בין הפלטה לסירים?

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לענין שבת - מותר להשתמש בהם, אבל צריך לסלק או לכסות את כפתור ההפעלה.
עייני -
http://moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=95007

צריך לזכור שהשנה מדובר גם על פסח - ולעניין כשרות הפסח יש לנקות את הכיריים היטב, להפעיל בחום מירבי (אם זה לא פוגע בהם) למשך שעתיים, ולכסות בנייר אלומניום וכד'