פלטה של שיניים-פסח

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 09/04/08 11:40 ד בניסן התשסח

שאלה

בס"ד ובהשתדלויותינו-תמיד בשמחה!=]

שלום וברכה!

קודם כל,ישר כוח ענק על המפעל היקר,אתם עוסקים בעבודת קודש!

יש לי 2 שאלות..:

א.יש לי פלטה בשיניים..והיא מפלסטיק.

אם הכנסי אותה למים חמים-היא תהרס.

שאלתי,אם כן,איך להכשירה?

ב.עם הפלטה אני הולכת כל הזמן,וגם אוכלת איתה.

בכללי,מה לעשות בנוגע לבשר וחלב?

תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
אתחיל מהשאלה השניה. על מנת שכלי ייאסר ע"י אוכל שנגע בו, הוא צריך להיות בחום מסויים שנקרא חום "שהיד סולדת בו". משהו שאנו מסוגלים לאכול אותו, בודאי אין "היד סולדת בו". לכן הפלטה לא נהיית חלבית או בשרית ומותר לאכול בה גם בשר וגם חלב (כמובן לא ביחד).
לכן מעיקר הדין, הפלטה גם אינה חמץ, כיון שהיא לא "בלעה" חמץ בחום "שהיד סולדת בו". אמנם נהגו אחרי שמנקים את הפלטה, לערות (לשפוך) עליה מים רותחים, ובדרך כלל מזה הפלטה לא נהרסת. אם אי אפשר אפשר להסתפק בניקוי יסודי עם סבון.
בברכה
אפי קיציס