פלאפון וביפר - המשך

חדשות כיפה הרב אייל קרים 01/07/02 14:15 כא בתמוז התשסב

שאלה

תודה לרב על תשובתו בנושא הנדוןwww.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9316

לא זכיתי להבין את הסיפא של תשובתו בה נכתב כהאי ךישנא "אך אם קיים צורך להחליף בטריה העומדת להתרוקן, כי הוא איסור קל יותר מאשר החלפת בטריה, הכרוכה באיסור בנין וסתירה בכלים לחלק מהפוסקים"

אודה להסבר

תשובה

בדרך כלל לא מחכים עד שתתרוקן הסוללה לגמרי, אלא מכניסים את המכשיר לטעינה כשעדיין בתוכה קצת חשמל. דבר זה דומה להיתר להאריך שעון בזמן שפועל, כדי שימשיך לפעול יותר זמן.
פעולה זו כרוכה באיסור דרבנן שהוא קל יחסית לפעולה המתבצעת בהחלפת סוללה שהתרוקנה, משום שהחלפת סוללה כרוך באיסור בנין וסתירה בכלים, בגלל שצורת חיבור הסוללה למכשיר היא, על ידי מסגרת מיוחדת, שעל ידה מתהדקת הסוללה ונתפסת במכשיר, וזה בנין גמור בכלים כתוקע בחוזק.