פלאפון במקום ביפר

חדשות כיפה הרב אייל קרים 01/07/02 05:52 כא בתמוז התשסב

שאלה

כחבר כיתת הכוננות בישוב אני צריך להסתובב עם ביפר 24 שעות 7 ימים בשבוע.

אולם, מכיון שאין מספיק ביפרים - לי אין

מכיון שכך, ישנו חבר (עם ביפר) שמקפיץ אותי ע"י צלצול לפלאפון שלי.

מה הדין בשבת ? ללכת עם הפלאפון ? באיזה מצב ?

ובכלל, הוראות כלליות בנושא אם רק אפשר.

בברכה

תשובה

פלפון או ביפר לחבר כיתת הכוננות שבישוב, אינו נחשב מוקצה. ומאחר שהישוב מוקף מחיצה (גדר) מטעמי בטחון, העונה גם על הדרישה ההלכתית מצד ערוב שבת, ואם הישוב אינו מוקף מחיצה סביר שבישוב דתי יש ערוב שבת, ע"כ מותר לטלטל את המכשירים הנ"ל בצורה רגילה כפי שהם נישאים בימות החול.
יש להדליק הפלפון לפני כניסת השבת ולא לכבותו במהלכה. אך אם קיים צורך להחליף בטריה העומדת להתרוקן, כי הוא איסור קל יותר מאשר החלפת בטריה, הכרוכה באיסור בנין וסתירה בכלים לחלק מהפוסקים.