פיתרון של חלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/13 16:18 כג בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

לפני כמה שנים חלמתי חלום שנשאר בתודעתי והחלטתי לשאול מה פירושו.

בעת שירותי בצבא עבדתי בימי שבת בסניף של מזון מהיר.

חלמתי חלום ביום חול שלא זכור לי כ"כ, אבל לאחר החלום התעוררתי בשעה 4 בבוקר ומתוך אינסטינקט (או משהו אחר), כתבתי בנייד שלי תזכורת עם - -> פסוק, פרק וספר בתנ"ך.

לאחר שהגעתי לביתי בדקתי על מה מדובר בפסוק שרשמתי והפסוק היה כדלקמן - "אך לא יחשב אתם הכסף הנתן על ידם כי באמונה הם עשים"

(ספר מלכים ב, פרק כב, פסוק ז'), לאחר קריאת פסוק זה קיבלתי צמרמורת בכל גופי והחלטתי להפסיק לעבוד בימי שבת ולהתחיל לשמור יותר על השבת (קידוש/תפילין וכו').

מהו לדעתך הפירוש הנכון למקרה של הופעת פסוק זה לאחר חלום.

יש לציין כי לא נתקלתי בעבר בפסוק זה כך שלא ניתן להגיד שמדובר במקרה שנובע מתת מודע.

תודה רבה,

גיא.

תשובה

שלום!

לדעתי הפתרון שנתת לחלום הולם מאוד.

חז"ל מלמדים אותנו (ברכות נה:): "אמר רבי יוחנן: השכים ונפל לו פסוק לתוך פיו הרי זו נבואה קטנה".

אשריך שזכית לקבל מסר ברור מהשמיים, שהוא כמו נבואה קטנה.

בהצלחה!