פירסינג כעבודה זרה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 09:07 ז בניסן התשסב

שאלה

שלומות,

הבנתי כי מעבר להסבר אין בעיה הלכתית או אחרת עם פירסינג.

לדעתי יש בכך עבודה זרה שכן חירור הגוף למטרות כישוף, עבודה זרה ועוד היה נפוץ בעולם העתיק כחלק מפולחנים כאלה ואחרים.

אי לכך נראה בעיני כי לא היתה כל התייחסות לעניין הפולחני-של ע"ז בתשובה וכי כמו שמומלץ שלא יהיה סכין על השולחן בזמן ברכת המזון כך מומלץ להמנע מפירסינג אך איך בעיה עם זה.

כלומר, מותר להגיע לביה"ס בלבוש צנוע שמתחתיו מסתתרים על גבי הגוף פירסינגים (שניתן לפרקם לפני השינה).

להתייחסותך אודה

תשובה

בס"ד

ברור הוא שאין זו רוח היהדות. גם בדבריך הוספת ותודה לך על כך עוד להסביר את המקור השלילי לזה. אבל אין בזה היום איסור הלכתי כיון שאינו נעשה היום למטרות ע"ז.