פירות יבשים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 06/10/02 22:09 ל בתשרי התשסג

שאלה

1. האם יש לבדוק מתולעים את כל סוגי הפירות המיובשים, או שיש חילוק בינהם?

2. מאפה עוף, למשל, שנאפה עם פירות יבשים שלמים (פירות שהושארו בשלמותם) כמו משמשים, תמרים ותאנים, האם מותר לכתחילה לעשות כך?

האם בדיעבד אפשר לאכול? האם יש טעם לבדוק לאחר האפיה?

האם יש חילוק בין אפיה לבישול?

תודה!

תשובה

א. תמרים, דובדבנים, תאנים – לבדוק כל אחד.
שזיף ומשמש – בדיקה מדגמית.
מנגו, בננה, פפאיה, אננס – אין צורך לבדוק, אולם כדאי להתבונן חיצונית.
ב. במידה ונשארו כמה פירות שטרם בושלו – אפשר לבודקם בדיקה מדגמית ועל סמך המימצאים להתיר את הכל. במידה ולא נותרו פירות – אי אפשר לבדוק את הפרי המבושל, ולכן אפשר לאכול את העוף , אך לא את הפירות. (ישנו הבדל בין אפיה לבישול: בבישול ,ברובה המקרים, הפירות נמעכו לגמרי וניתן להקל יותר).