פירוש חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/02/20 07:22 ח בשבט התשפ

שאלה

התחיל בחלום שבעצם בנוי מ3 סיטואציות

הראשונה אני יושבת עם אבא שלי בארוחת שבת של זוגות

שתי חברות שלי מהבית ספר הקודם , זוג הורים שהם ראש היישוב שאני גרה בו ,

ואני ואבא שלי באמצע הארוחה אחת מהבנות ביקשה גבינה ואז נזכרה שאכלה איתו שניצל והצטערה

הזוג הורים התחילו להקים הםקה ליד השולחן והצטלמו

פתאום עברתי לחלום אחר נהייתי בן

כנראה הייתה לי בת זוג שהיא נראת עם בעיות ותמיד מוציאה את הלשון שלה והיה לה פוני פרוע, היינו בתחנת דלק, התחלנו לתדלק וכול אחד תדלק את האוטו שלו

והילדה עם הבעיות תדלקה אוטו של מישהו אחר ושילמה 500 שקל

אחכ הלכנו אני והיא לשבת באוטו היא נכנסה ראשונה תוך כדי שאני יושבת עליב במושב האחורי אני מנסה להכניס את הרגליים שלי אך לא מצליחה ברגע שהצלחתי פשוט נרדמנו בחיבוק

שקמתי ראיתי ספסל מולנו ובו היו 3 בנים

שצחקו עליי כי כנראה נרדמתי בפה פתוח וצילמו אותי ופתאום הילדה שהייתה לידי נעלמה אז ביקשתי מאבא שלי שיבוא שיקדם את המושב הקידמי כי הוא לוחץ לי על הרגליים הוא בא לפתוח לי את הדלת וםתאום אחד מהבנים מהספסל קם בצורה מאיימת אבא שלי החזיר בעמידה עם גם זקוף להראות שהוא לא מפחד ואז הערבי דקר את אבא שלי ביד שפתחה את הדלת 2 פעמים והמשיך לזרוע ואז לבטן והתחננתי שיפסיק ואז הוא התחיל לדקור אותי ברגל ואז קמתי בבהלה ממש ואמרתי תםילה אחרי חלום רע אך אשמח לדעת לעומק את הפירוש

תודה רבה

תשובה

שלום

באופן כללי מה שאני מכיר זה שמקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. למשל, בחלום שאת מתארת מעורבים כל מיני דברים, שמן הסתם נובעים ממקומות פנימיים בנפש - היחס לאבא, החשש מפיגועים ועוד דברים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכפי שאני מבין שאכן עשית, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

העיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה.