פירוש חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/12 11:53 ה באלול התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום,

חלמתי אתמול בלילה חלום ואשמח שתיתן לי כיוון או פירוש, בחלום הופיעה לי ילדה מבית הספר היסודי שאותה לא ראיתי כ-12 שנים (שמה...) והיא מקבלת מתנות ובינהם ספר תורה קטן (ממש ספר תורה כמו בבית הכנסת רק מוקטן ,מוקטן שמרימים אותו ביד ויש בו קלף )

מכל המתנות היא אמרה שזה הדבר היחיד שהיא לא רוצה,ובחלום אני שואלת אותה למה.? זה ממש טוב! אז היא אומרת לי שהיא לא מתחברת לזה והיא רוצה להחזיר את זה לחנות, בסוף היא מחליטה לתת לי את הספר במתנה ואני בחלום נורא מאושרת בגלל זה.

בנוסף לפני כשבועיים חלמתי על ספר תנ"ך עם פירושים שנמצא בביתי שאני מוציאה אותו,

האם יש פירושים לחלומות אלו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך מה שבררתי במקורות שונים (מסכת ברכות דף נז ; שולחן ערוך אורח חיים סימן רפח סעיף ה') לא מצאתי פשר לדברים הללו.

בהשערה, אפשר שיש כאן ביטוי לשאיפות רוחניות ותורניות.

באופן עקרוני אבקש להדגיש:
החלומות בכלל באים מהרהורים שהרהרו במשך היום. "ענין חלומות לא מעלים ולא מורידים". ובמסכת ברכות דף נה, ב: "אין מראים לו לאדם אלא מהרהורי לבו" (מה שהוא מהרהר ביום, רש"י).

אם תבדקי היטב תמצאי שהחלומות קשורים לדברים שקרו או ששמעת חשבת עליהם במשך היום.

ועייני בקישור
http://haoros.com/archive/?kovetz=821