פירוש בתהילים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/16 14:10 ז בתמוז התשעו

שאלה

האם תוכל להגיד לי ולהסביר לי מה הכוונה במזמור קלז שבתהילים שכתוב בפסוק האחרון "אשר יאחז ונפץ את עוללייך על הסלע"?

תשובה

שלום
הכוונה, כפי שמפרשים המפרשים שם, ייחול לכך שמה שבבל עשתה לנו, ייעשה גם לה.
אין כאן הנחייה מעשית לפעולה כלפי אויבינו. ובכל זאת, זה נשמע אכזרי לאוזנינו.
אבל אני חושב, שאם מנסים לדמיין אדם שיוצא מאושוויץ אחרי כמעט שש שנות שואה. אשתו, ילדיו, כל משפחתו וכל העיירה שממנה בא, הושמדו ע"י הנאצים ימ"ש. והוא עומד אל מול גרמניה - ומאחל לה - 'אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו'. זה יותר מובן. וכך צריך לראות את היחס לבבל.