פירושים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/05/13 14:23 י בסיון התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום, האם ישנם פירושים לספרים הבאים?

ילקוט שמעוני

מדרש רבה

מדרש תנחומא

מדרשי הלכה (מכילתא שרשב"י, מכילתא דרבי ישמעאל ספרא, ספרי וספרי זוטא)

אם יש אבקש לרשום אותם.

תודה!

תשובה

שלום!

על פי מה שידוע לי:

על הילקוט שמעוני יש פירוש קצר בשם "זית רענן" לבעל המגן אברהם.

שפר גורלו של מדרש רבה שהתעסקו בו רבים, ובמהדורת וילנא הודפסו כל הפירושים הבאים: פירוש רש"י לבראשית רבה, פירוש מתנות כהונה, יפה תואר/יפה ענף/יפה קול, ידי משה, משנת דרבי אליעזר, נזר הקודש לבראשית רבה, תולדות נח לשמות רבה, נחמד למראה, חידושי רבי דוד לוריא, חידושי הרש"ש, ביאור מהרי"פ, פירוש מהרז"ו.

למדרש תנחומא יש פירוש עץ יוסף וענף יוסף.

למדרשי ההלכה לא חוברו פירושים רבים, מלבד לסיפרי שעליו כמה פירושים:
פירוש רבינו הלל בן אליקים, פירוש קדום שיוחס בטעות להראב"ד, כתר כהונה על הספרי, פירוש חסדי דוד של הרב דוד פרדו ופירוש המלבי"ם.

על המכילתא יש את פירושי הנצי"ב והמלבי"ם.

כל טוב!