פירוק סוכה בחול המועד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 13:29 יא בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

האם ישנה בעיה כלשהי בפירוק הסוכה בחוה"מ? (מצד דיני חוה"מ או מצד אחר...)

ואם התשובה היא כן, האם בכל זאת ניתן לפרקה ביום שישי - הושענא רבה בגלל נסיעה מהבית (ואנחנו מאוד חוששים להשאיר בלי השגחה...)

תודה רבה

מועדים לשמחה,

ושנזכה לראות ולהיראות בבית בחירתנו עוד ברגל הקרוב...

תשובה

בס"ד

יש בעיה של קדושת הסוכה שהיא לא בטלה כל שבעת הימים. וכך כתוב בשו"ע אורח חיים סימן תרלח ס"ע א)

"עצי סוכה אסורים כל שמונת ימי החג בין עצי דפנות בין עצי סכך, (ואפילו קיסם לחצוץ בו שיניו אסור) (מהרי"ל) ואין נאותין מהן לדבר אחר כל שמונת הימים מפני שיום השביעי כולו הסוכה מוקצה עד בין השמשות והואיל והוקצה לבין השמשות של שביעי הוקצה לכל היום"

ומוסף הרמ"א שתנאי לא מועיל בזה.

אעפ"כ מותר לפרק את הסוכה ורק לא להשתמש בעציה ובלבד שיעשו על כך תנאי לפני הסוכות. ולמה הדבר דומה?

למי שעושה סוכה על הגמל או על מכונית. וכן למי שעושה סוכה בהיותו בדרך - סוכה לארוחה אחת או שתים שמותר לפרקה אחרי השימוש.

חג שמח.