פילהמיניו

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 20/06/02 04:35 י בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

אכן שאלתי לא הייתה ממש ממוקדת

כוונתי לפילה הקרוי בלעז " פילהמיניו" שהוא בחלקה האחורי של הפרה

ובמילים אחרות האם ישנם חלקים בפרה שאינם כשרים ?

בתודה מראש

יוסי

תשובה

פילהמיניו.
(הפילהמיניו כשר לאחר ניקור גיד הנשה) - נכון שלא כל הבשר כשר אלא חובה מן הדין לנקר את כל הבשר - מדם, חֶלֶב, וגיד הנשה. בחלק הקדמי של הבהמה ישנו חלב שצריך לנקר ובחלק האחורי ישנו ג"כ את גיד הנשה, שומן הגיד וכל מה שמסתעף מן הגיד. לאחר ניקור, ומליחה להוצאת הדם - הבשר כשר.
הפ"ל אינו כך, מונחת על שש צלעות והיא הקיפה הארוכה מלאה חלבים דאורייתא. וישנן שתי רצועות בשר קטנות המחוברות אליה, וזורקים אותן לטרף כי א"א לנקר אותן מהחלבים דאו' שבהם מחמת קטנותם.
כשמושכים חתיכות אלו נמשכים גם חוטי חלב שיש להוציאם עד שלא ישאר מהם מאומה.
קולף את הפ"ל לכל צדדיו, ויש בו מראה כסף גדול, וצריך לגררו כי מרוח עליו חלב דק האסור מן התורה. קולף את הפ"ל לכל צדדיו ומנקה מראה כסף קטן שבראשו.