פיירקס שהתערבב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/09 21:14 ג בסיון התשסט

שאלה

שלום רב,

יש לי3 תבנית פיירקס -סוג של זכוכית ואני השתמשתי בהם לחלבי ולבשרי חם ואני לא זוכרת באיזה מהתבניות השתמשתי לבשר ואילו לחלב ?

מה עלי לעשות?

אשמח לתשובתך בהקדם.

תשובה

שלום

יש בזה הרבה מחלוקות ותתי מחלוקות.

הסיכום הוא כך-

אם את ספרדיה, ישנה דעה שמספיקה שטיפה בלבד (שו"ע) ללא הגעלה. וישנה דעה שיש להגעיל את הכלי.
כיוון שכאן זה ספק (כל כלי נידון כספק), ודאי ניתן לסמוך על הדעה הראשונה.

אם את אשכנזיה, את צריכה להכשירם ע"י הגעלה (ויש מחמירים 3 הגעלות).
עד אז, הם מותרים רק לבישול פרווה. פרווה שבושל בהם לפני הגעלתם, יכול להיאכל עם בשר או עם חלב, אך לא לבשל בהם ממש בשר או חלב (ש"ך).
אמנם ישנה דעה בפוסקים האשכנזים שאין תקנה לכלי פיירקס, אך אין להתחשב בדעה הזו בספק כמו שלפנינו, שהרי כל כלי נידון כספק.

כל טוב