פטריות בשימורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/08/03 15:54 טו באב התשסג

שאלה

לכבוד תורתו שלום, ראשית כל תודה רבה על תשובתו הקודמת, היא הוסיפה לנו הרבה.

ראו ראיתי את מאמרו הקצר של הרב לבנון ב"כיפה" בנושא הפטריות. הוא מורה לא להשתמש בשימורי פטריות. אך האם דבר זה נכון גם לגבי הפטריות תוצרת הולנד שהופיעו בשוק מיד אחרי הפרשה של הפטריות מסין. כמה שידוע לי, אין חשש בפטריות מגידול חקלאי מסודר, שמן הסתם בהולנד יותר מסודרים מאשר בסין... תודה מראש

תשובה

בס"ד

שמעתי שפטריות בגידול ראשון ושני נקיות מחרקים ובגידול שלישי על אותו מצע הם עלולות להיות נגועות בחרקים ולכן יש להזהר ולבדוק או לקנות רק בהכשר אחראי.