פטור מגיוס נגד רצון הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/12 21:26 כ בכסלו התשעג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב , שלום.

אני אוטוטו אמורה להתגייס לצה"ל.

אני אישית יודעת שמבחינה רוחנית ופיזית אני לא מתאימה למסגרת הזו. השירות הלאומי הוא המתאים בשבילי. אני מתחזקת לבד (בבית חילוני) כבר שנתיים וחצי בערך.

מנגד, ההורים שלי - שמתנגדים בכל תוקף להוצאת פטור מהצבא... ככל הנראה אם אני יבשר להם על כך שאיני מתכוונת להתגייס התגובה שלהם תהיה סילוקי מהבית.

השאלה שלי - האם להתגייס? יש כאן כבוד הורים? או בכל זאת להוציא פטור?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אסור להגיע לקרע עם ההורים.
אני מתקשה להאמין שיש הורים שיסלקו מהבית ילדה שלא תתגייס לצבא. עם זאת אסור להתעקש עם ההורים.
צריך לדאוג שההורים שלך ידעו שלא מדובר בהשתמטות אלא בסוג אחר של שרות: שרות לאומי.
אני מאמין שאם ההורים שלך יבינו שאת משרתת במסגרת שונה ולא משתמטת הם לא יכעסו.
נראה לי שצריך למצוא מישהו מהצד שיתווך ביניכם: מורה מבית ספר, קרוב משפחה, שכן שמבין ענין, מדריך מהתנועה וכד'.
אני בטוח שאם תהיה מצדך סבלנות ורגישות כלפי הקשיים של ההורים שלך בנושא אפשר יהיה להגיע לתוצאה שכולם יהיו מרוצים.