פחד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/06/19 13:33 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב, העלה בי פחד מסוים שמישהו שיקרה משהו רע ומישהו ימות וגם דווקא בתאריך של הטיול לחול, אני יודע שזה שאלה די מוזרה אבל זה די מפחיד אותי שזה יכול לקרות,

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פחד לא נועד להרתיע אלא לעורר אותנו לזהירות. גם ברוח וגם בחומר.

ברוח צריך לעשות תשובה.

בחומר צריך לנקוט באמצעי הזהירות המקובלים ולא להסתכן בסכנות מיותרות.

אחרי שתפעל בשני אלו: תעשה תשובה ותנקוט בזהירות המקובלת, תבטח בכך שד' משגיח ומנהל את העולם וכל מעשיו אמת וצדק. הניסוח הכי מוצלח לבטחון זה נאמר על ידי יואב: "חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלהינו וד' יעשה הטוב בעיניו".