פחד קהל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/12/06 16:07 ט בטבת התשסז

שאלה

שלום וברכה,

יש לי בעיה שמציקה לי כבר זמן רב

אני עוד מעט מתגייס לצבא ויש לי פחד עז מדיבור והרצאה לפני קהל.פחד לא ברור שגורם לי לחצים רבים ואפשר להגיד שאני מעדיף לרוץ יום שלם בגשם מאשר לדבר מול קהל למשך 5 דקות.

אני לא יודע מה לעשות ואני רוצה לדעת מהי התשובה התורנית לכך ואיך אני יכול להתקדם,להוריד את הפחד ולדבר בצורה נאותה ורגועה מול קהל

זאת הבעיה שהכי מטרידה אותי לקראת הצבא ואני מקווה שתוכלו לתת לי תשובה מפורטת

תודה!

תשובה

שלום וברכה
בדרך כלל, במצבים מעין אלה יש צורך בייעוץ משולב. רבנים אינם פסיכולוגים, ואין לנו את הידע הפסיכולוגי הנדרש להתמודד עם האתגר שאתה מציב. אני מציע כי לא תהסס לפנות לייעוץ מקצועי.
יש שני דברים שאנו כן יכולים לעשות: ראשון שבהם הוא כמובן לעסוק בהיבטים הרעיוניים של המציאות שאתה חי בתורה, ולברר יחד אתך את החשיבות הרעיונית של אי קיומו של פחד מפני דבר לא אמיתי, ושל היכולת לעמוד מכוח הבחירה החופשית. אין אנו פוחדים אלא מריבונו של עולם, והוא היודע את אשר בלבנו, ואין צורך אמיתי לפחוד. לא זו בלבד, אלא שגם אם בא כישלון בדיבור בפני ציבור העולם לא התמוטט, ובמקביל זהו שיעור מוסר עצמי כלל לא גרוע, וטוב לו לאדם שאין הדברים פשוטים לו באופן רגיל.
השני הוא פשוט לפתור את הבעיה על ידי דיבור מראש עם המפקדים.

כל טוב