פחד מכניסה להריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/13 10:47 כב בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב, התחתנו לפני 3 חודשים, ואני עדיין מונעת עם גלולות, את כניסתי להריון, אנחנו מאוד רוצים, ומצד שני יש לי פחד גדול, שאני לא אצליח להתמודד עם זה, שזה גדול עלי, שזה תקוע איתך לכל החיים.

לא יודעת מה לעשות..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בענין זה חשוב ללכת ליעוץ אישי. היעוץ צריך להיות כפול, גם יעוץ רגשי וגם יעוץ הלכתי - פרטי.

יעוץ רגשי בגלל הפחד. צריך לפגוש פסיכולוגית ולברר איתה את הענין. אפשר לבוא יחד עם הבעל ואח"כ להחליט את זה צריך להיות מפגש זוגי או מפגש אישי.

במקביל שניכם יחד, צריכים ללכת אל רב פוסק.
'עשה לך רב' = אתם תבחרו את מי שנכון לכם להתיעץ אתו. זו שאלה שאין לה תשובה גורפת. יש לערוך ברור של כל מקרה לגופו ולתת תשובה למציאות של הזוג המסוים.

עייני בתשובה דלהלן שעוסקת בנושא:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=20340

הבאתי את התשובה כדי שתתרשמו מהשיקולים השונים. לדעתי כן צריך לפנות בשאלת רב בכל מקרה לגופו.