פחדים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/07/02 12:29 טז באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב

שלומות ואור,

אני בנ"א פחדן מאד, פעמים רבות אני חוששת שמא חליתי במשהו, או שמא דבר גרוע זה או אחר יקרה,

אני מודעת לכך שזו בעיה אמונית, ושאלתי היא איך כן אפשר להיגמל מכך ולהתחזק.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה כ"ח מנחם-אב תשס"ב

שלום רב!

בתקופתנו לצערנו רבו הפחדים אצל אנשים רבים. יש להגביר את כוחות האמונה על מנת להתגבר על הפחדי.

חז"ל מלמדים אותנו ש"הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים", יראת שמים היא בידינו עלינו להגביר תורה ומצוות, ושאר הדברים שקורים הם בידי הבורא יתברך שמו, אשר בידו נפש כל חי.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת