פחדים מזרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/02/20 21:04 ו בשבט התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום, אני כותב לך את זה כשאני בוכה כמו משוגע . היום הוצאתי זרע , אחד

ממש טיפה והשני היה ממש הרבה ואני הבנתי

שכבר קבעתי את החיים שלי ואני אחיה בגיהנום . ואני כולי מפוחד שהאכזבתי את ה׳

ואני לא כזה שעושה כאלה ואני נגעל ואני אומר לאחרים לא לעשות ופתאום זה קרה לי !

כבוד הרב בבקשה ממך תגיד לי האם אני בגיהנום? מה זה גיהנום? מה יש שם? האם אפשר לבקש סליחה בפניי ה׳ ואשכח מזה כאילו לא קרה?

אני אדם רגיש ואני כותב ובוכה בלי סוף קשה לי באמת קשה לי לחיות שאני יודע שיהיה לי רע .

בבקשה תגיד לי את האמת והאם יש סיכוי שחיי לא יהיו בגהינום?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אל תבכה ואל תדאג. יש בעולם מושג שנקרא "תשובה".

אדם שמצטער על מעשיו ומתחרט עליהם - הכל נמחק.

גם מי שעשה דברים חמורים הרבה יותר ממה שאתה כותב כאן, וגם אם הוא המשיך לעשות דברים במשך שנים. כאשר הוא יחזור בתשובה - הכל ימחק ויפתח לו דף חדש.

גם מי שחוטא וחוזר וחוטא - יש תמיד אפשרות לעשות תשובה, לתקן ולהתחיל דף חדש.

הקב"ה יודע שלפעמים לא עומדים ביצר, חוטאים ונכשלים במעשים שונים.

הקב"ה יודע את מה שבלב שלנו, לכן כאשר אדם מצטער על מעשיו ומתחרט עליהם - סולחים ומוחלים לו, אין מה לפחד מגיהנום.