פוריות ונידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/12 13:20 ז באלול התשעב

שאלה

אני ובעלי נשואים שנה ללא ילדים, התחלנו עכשיו טיפולי פוריות וכמו כןא נו שומרים נידה.

רציתי לשאול אם יווצר מצב שההפריה נעשית לפני הטבילה מה עושים? האם יש אפשרות לקבל היתר לטבול לפני סוף 7 הנקיים במקווה?

כמו כן הווסת שלי היא לא פחות מ7 ימים ויכול להיות שזו הסיבה שלא הצלחנו להיכנס להיריון... מה עושים.??

תודה מראש...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מושג כזה - "עקרות הלכתית" גם הפוסקים וגם הרופאים מודעים לכך.
את התחלתם טיפול - צריך לידע את המטפלים באפשרות הזאת - יש לה מענה טיפולי.
יש גם דרכים הלכתיות לטפל בענין.

עייני בדברים החשובים של הרב ביגמן שמצרף מספר טלפון להתייעצות בנושא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3649156,00.html