פופקורן במיקורגל טרף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/12 17:06 ז בתשרי התשעג

שאלה

שלום .

חיממתי שית פופקורן סגורה בתוך מיקרוגל טרף ומלוכלך בבש ובחלב יחד.

כנראה שבמהלך החימום נפתח חור(ממש ממש קטן) בשקית הפופקורן. האם מותר לי לאכול אותו? ואם לא מה אעשה בו? מותר להביא לגוי \לחילוני

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא נוכל להכשיר מה שהתבשל פתוח במיקרו גל שיש בו גם בשר וגם חלב באותו זמן.
למיטב הבנתי היתה חובה מראש לעטוף את התבשיל בעוד עטיפה סגורה הרמטית. מפני שצריך שתי עטיפות ולא די בשקית האחת שלו.
תערובת של בשר וחלב אסורה בהנאה - לכן אין למסור אותה למישהו שאולי יעניק לך תמורה לכך.
ודאי לחילוני לא נמסור כדי שלא להחטיא אותו.
לגוי מותר לאכול בשר וחלב לכן את יכולה למסור זאת לסתם גוי שאין לך כל צפיה לטובת הנאה ממנו.