פונדקאות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/12/17 17:31 טו בכסלו התשעח

שאלה

אחותי ובעלה עשו תינוקת אצל אם פונדקאית גויה אבל הביצית והזרע הם של ההורים הביולוגיים שהם יהודים משני הצדדים מה נחשבת הילדה שנולדה מאם פונדקאית גויה האם האמא של האם יכולה לבקש עבורה בריאות כשהיא אומרת תהילים מה שידוע לנו שברגע שהאם הביולוגית הביצית שלה וגם האב הביולוגי שהזרע שלו אז הילדה שנולדה היא יהודיה רציתי את דעתך

תשובה

שלום.

אפשר להתפלל על התינוקת.

לעניין מעמדה - זו שאלה שנחלקו והסתפקו בה הפוסקים - מי האמא? האם בעלת הביצית או מי שנושאת אותה בהריון ויולדת אותה?

לכן במקרים אלו המקובל הוא לערוך לתינוק גיור מספק