פדיון שבויים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/05 16:30 יא בשבט התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום רב.

יש לי 2 שאלות על מצוות פדיון שבויים ואשמח אם תוכל לענות לי:

1) האם יש הבדל בהלכה אם השבוי הישראלי אותו רוצים לפדות חי או מת? ואם כן- מהו?

2) האם פדית שבוי יהודי משתווה לשיחרור (מחבל) גוי? (ז"א- האם יהודי משתווה לגוי בעניין זה??)

אודה לך אם תוכל לתת לי מקורות על הנושא.

תודה מראש, סמדר.

תשובה

שלום וברכה
א. ההלכה מדברת בעיקר על פדיון שבויים חיים. אמנם, יש חשיבות להביא גם גופה של יהודי לקבורה, ויש לעשות מאמצים גדולים לכך, אולם אין זה פדיון שבויים במובן המקובל של המילה. שונה הדבר במעט כאשר מדובר על מדינת ישראל, כיוון שקיימת חובה של המדינה למי שהיא שלחה אותו להביא אותו לקבורה אם ח"ו הוא מת, והיא צריכה לעשות מאמצים גדולים לכך.
ב. אינני מבין את השאלה.

כל טוב