פדיון לאחר הפלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/02/12 17:24 ה באדר התשעב

שאלה

שלום,בגיל 21 לפני שהתחתנתי ונהייתי יותר מסרותית הפלתי.

היום אני נשואה ואמורה בעזרת השם ללדת עוד חודש ימים בן בכור.

ההפלה נעשתה בשבוע 8, שזה יותר מ-40 יום.

בעלי יודע על ההפלה אבל המשפחה שלי ושלו לא יודעים על המקרה.

אם הדבר יפתח והם ידעו,זה יכול לגרום להרס משפחה עד כדי גירושים.

רציתי לשאול האם ניתן לבצע פדיון הבן במקרה כזה בשביל לא לפתוח תיבת פנדורה ?

אודה לתשובתכם הדחופה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצאתי תשובה מפורטת בענין שלך, אני מצטט את המסקנה:

"אשה שהרתה בצעירותה והפילה את עוברה, בערך בשבוע העשירי להריונה, ומשפחתה אינה יודעת מכל המעשה, ועתה נולד לה בן בכור בלידה טבעית, ורוצים היא ובעלה לפדותו כדין. נראה שניתן להקל להם לפדות את הבן בברכה כפי המקובל, כדי שלא תתגלה הפרשה ותביא לצער ולעוגמת נפש מרובה לה ולמשפחתה. ברם אם ישנה אפשרות לומר להורים ולאנשים האחרים שקודם ההריון המוצלח היה הריון שלא עלה יפה ולכן הורה לכם חכם לקיים את הטקס כרגיל, אך בלא ברכה — ודאי שעדיף מלהיכנס לחששות האמורים לעיל. אולם, כפי שמתבאר לעיל, אם הדבר אינו אפשרי — יקיימו את הטקס כרגיל ובברכות."

להלן קישור לתשובה המלאה
http://atranet.co.il/aviadstollman/responsan_new.asp?m=83