פגם הברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/12/19 08:59 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב.

אני פוגם בברית כבר שנה, אני ברוך השם לא מכור, אני מקפיד על 3 תפילות ביום, אשר יצר, נטילת ידיים ועוד מצוות....

.היו לי תקופות שהייתי פוגם פעם בשלושה ימים, גם היו פעמים שהייתי רואה תמונות לא צנועות...והייתי מתנהג בכעס ובעצבים כל הזמן.

ואז בעזרת הרב שלי, שהדריך אותי (וממשיך להדריך אותי) איך להתקדם ולהצליח לשמיר על הברית,

הצלחתי לעמוד בגבורה ולשמור על הברית במשך 30 ימים.

אבל מאז אני רק מדרדר....אני כיום לומד בפנימייה, מקפיד על כל המצוות, אבל בכל זאת אני לא מצליח לסיים עם זה אחת ולתמיד. היום אני פוגם לעיתים קרובות יותר, פעם בשבוע, פעמיים בשבוע.

ובאמת! שאני אעשה כל מה שצריך ואיך שצריך כדי לסיים עם זה!

אני מוכן להקריב הרבה דברים כדי להישאר קדוש.

אני רק רוצה להמשיך ליהיות רגוע, לא בכעס, להישאר איך שאני רק בלי פגם הברית.

אני ממש מפחד להתמכר, אני יודע את כל הסכנות והעבירות שיש בדבר הזה, רק רוצה לסיים עם זה כבר!

תן לי עצות איך להפסיק לפגום! ואיך לכפר על העבירות שעשיתי!

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על כל מה שאתה עושה עד עכשיו.

ובעזרת ה', תתקדם.

לצערי, אני לא מכיר פטנטים.

תוכל לקרוא על כך כאן:

https://www.tzohar.org.il/?p=1591

רק קצת עצות:

אכן, בדיוק כפי שכתבת, למלא את עצמך אור בנושאים אחרים. אם בנתיים לא מצליחים להתמודד עם פגם הברית - בד בבד עם חיפוש הדרכים לעשות זאת, נכון לעשות את מה שאתה עושה: ללמוד, להתפלל, להיות זהיר במצוות, להאיר פנים בין אדם לחברו וכדו'.

כ מתקדמים מבחינה רוחנית.

ולא נמצאים בעצב מתמיד על הלא טוב, כי אם על הטוב עצמו.

ולא מעמידים את כל יראת השמיים שלך על הנושא הזה, כי אם שמחים במה שיש, ומתכוונים להתמודד עם מה שעוד לא הגעת אליו.

ואוזרים כוח, ואז מנסים שוב להרחיק פעם אחר פעם,

בדיוק כפי שאתה עושה.

וכל זה בשמחה ובטוב לבב.

האם לא יהיה נכון ללכת דווקא בדרך זו ?

כל טוב ושמחה