פגישות שידוכים מיגעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/13 13:25 טו באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נפגשת עם בחור לשידוך, ב"ה נפגשנו פעמיים. יש מציאת חן ונראה שזה יכול להסתדר בע"ה.

הבעיה היא שאני מאוד בלחץ. כ"כ מפחדת להתבזות כבר אחרי די הרבה פעמים שליבי נשבר. אני לא יכולה להיות איתו חופשיה ולהפתח עד שלא ארגיש ביטחון שהוא רוצה בי קשות לי הפגישות. אני לא אוהבת להיות במצב שבוחנים כל מילה וכל תנועה שלי. שאלתי היא איך לקצר את הזמן הזה שדווקא נראה שבנים נהנים מהמצב הזה שיש להם שליטה ווזמן לבחון אם כדאי להתחתן או לא. וגם שואלת אם יש מקום שעוזר במקרים כאלה (שיחות ויעוץ)

תודה וישר כח על עבודת הקודש שלכם

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכל אחד מאתנו יש קטעים בחיים שהם קשים לו, שהם לא מתאימים לאופי שלו, והוא צריך הרבה כוחות נפש כדי להתגבר עליהם.
יש מי שקשה לו בלימודים, יש מי שקשה לו במבחנים, יש מי שקשה לו להתבטא בפני הרבה אנשים, יש מי שקשה לו בראיונות עבודה...
החיים לא תמיד קלים, עלינו לגלות לעיתים כוחות ולעשות מאמץ גדול כדי להגיע לדברים שחשובים לנו.

אני יכול להרגיע אותך בכך שעל פי רוב, אחרי מספר פגישות שמצליחות, מתחילים להיות יותר בטוחים וממילא יותר פתוחים וחופשיים.

אם את רוצה יעוץ מקצועי בנושא (זה בהחלט יכול לעזור) את צריכה להפגש עם אישה שמבינה בעניני זוגיות ובעניני רגשות.
מתאימות לכך יועצת נישואין, מדריכת כלות או פסיכולוגית.

בהצלחה!