פגישות עם שניים במקביל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/11/10 17:08 כא בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד. שלום כבוד הרב.

אני בת שלושים עוד מעט. לא נשואה.

לעיתים ישנן תקופות של "יובש", אין הצעות כלל. אך לעיתים יש תקופות כמו עכשיו שיש 2-3 הצעות שנשמעות טוב משדכנים שונים.

השאלה היא האם להיפגש עם האדם הראשון שהציעו ולשאר השדכנים להגיד כי אני בודקת כעת משהו ולהשהות את הפגישה עם המוצעים הנוספים או האם כדאי לקבוע באותו שבוע מספר פגישות ולבדוק במקביל על מנת לחסוך זמן והתלבטויות. אני מודעת לכך שזה עלול להיחשב לא מוסרי במקרים מסוימים אך אני נפגשת כבר שנים רבות ומבקשת שלא ישפטו אותי על השאלה אשר נובעת מכוונות טובות.

אני גם חושבת שבאיזשהו מקום תפריע לי העובדה שלא ניסיתי לבדוק במקביל את ההצעות הנוספות כי כביכול ייתכן שהן מתאימות יותר ועד שאבדוק את ההצעה הזו יהיה לי קנה מידה טוב יותר. כמובן שאין לזה סוף אך כל עוד לא נפגשתי עם אף אחד ואינני מחויבת לאף אחד שמעתי כי יש שמתירים.

אודה לתשובה

בברכת גשמי ברכה במהרה וחנוכה של ניסים ואורות

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

באופן כללי לא מומלץ להפגש עם שנים במקביל, צריך להיות מרוכז באחד, ולבדוק אם מתאים או לא.

אם נפגשים עם שנים ואחר ממש לא רלוונטי כבר בפגישה הראשונה אז חוסכים את הזמן המיותר שהיה יכול להתבזבז, אבל אם "חלילה" שניהם טובים ומתאימים, מה תעשי? הרי אי אפשר למשוך קשר כפול לאורך זמן....

אבל אם בכל זאת יש אילוץ ונפגשים במקביל או שיש תקופת חפיפה זה בסדר אבל לא כדרך שיטתית

בברכה,

דני ארגמן