פגישה אחרי חזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/03/02 09:54 יא בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב אליהו

אני בחור בן 18 ולומד בכיתה י"ב בתיכון חילוני. חזרתי בתשובה מעט אחרי הבר מצווה ומאז אני חובש כיפה (סרוגה...), מקפיד על כל המצוות קלה כבחמורה ומרבה בלימוד תורה. הוריי ומשפחתי חילוניים-מסורתיים ומעת חזרתי בתשובה מקפידים על כל כללי הכשרות כדי שאוכל לאכול בבית ומשתדלים בכלל לתת לי הרגשה טובה ("הולכים לקראתי"). אני די פעיל בבני עקיבא והחברים האמיתיים שלי הם מהסניף (לומדים בישיבות תיכוניות). לא פעם אני מרגיש אפילו (וסליחה על ההתרברבות) שאני יותר "דתי" ויותר מקפיד מחבריי שהינם תלמידים בישיבות תיכוניות... כמו כן, נרשמתי לשנה הבאה לאחת מהטובות שבישיבות ההסדר. אחרי כל הרקע הזה (סליחה על אורכו), ברצוני לשאול את הרב כיצד עליי לנהוג כשאני מכיר בנות - האם לומר להן על ההתחלה שאני חוזר בתשובה ומשפחתי חילונית (וברור שזה יסגור בפני את כל האפשרויות לקשר עם בת כזאת שאיתה אני מעוניין בקשר) למרות שלא ניתן לראות את זה עליי כי אני נראה ומתנהג כדתי-לאומי לכל דבר או שמא עליי להסתיר עובדה זאת בראשית הקשר ולחושפה רק בהמשכו?

אודה לתשובתו המהירה של הרב... בברכת פסח כשר ושמח,

פלוני.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

שמחתי לשמוע על המהלך שאתה עברת ובעזרת ה' תמשיך בו ותביא רק טוב לך ולעם ישראל כולו.
בקשר לשאלתך.
נראה שטוב ביותר הוא כי לפני הפגישה הראשונה אל תספר את כל מה שעברת. למרות שבאמת עדיף לספר, אבל לצערנו זה עלול להרתיע ולמנוע ממך אפשרויות קשר טובות.
לכן כדאי שתחכה לפגישה ראשונה ובצורה חכמה תגלה את המהלך שעברת.
אני מאמין שאם הבחורה שאיתה תיפגש היא אדם אמיתי זה לא הדבר שימנע ממנה להמשיך את הקשר במיוחד אחרי שתפגוש אותך ותתרשם ממך.
בנוסף לכך דע לך שבמקום שבעלי תשובה עומדים אפילו צדיקים גמורים אינם עומדים ולכן במהלך שעברת יש רק לשמוח ואין להסתירו.
בהצלחה גדולה ובעזרת ה אני מברך אותך שתזכה להקים בית מלא אור יהודי בקרוב קרוב
בברכת חג פסח כשר ושמח.