פגיעה ועונש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/10/16 17:11 יב בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מרגישה שאם אני צועקת על גיסי , לא צעקות צעקות פשוט הרמת טון קצת , וקצת טון של עצבים או התרגזות , לא קללות ,ולא צעקות ברמות , ולא מילים לא יפות.. לדוג' אמרתי לו"סליחה זה אגואיסטיות" או "אוי נו באמת" ודברים כאלה (אנחנו אנשים ולכולם קורה שמתרגזים אחד על השני)אחכ אני מרגישה שאם לא אתנצל(למרות שלא אמרתי לו שום דבר לא בסדר) יהיה לי לא טוב או שיקרה משו חס ושלום..

אני רוצה לדעת זה יכול לקרות דבר כזה!?

תודה .

תשובה

שלום
אם יש לך חשש כלשהו שאולי הוא נפגע מדברייך, כדאי מאוד להתנצל, ולוודא שהוא לא מקפיד בכלל.
לא בגלל החשש ממה שאולי יקרה (אנחנו לא יודעים לכוון מה קורה בגלל מה, ובדרך כלל יש לנו מספיק מעשים לא כל כך טובים שאפשר לייחס להם מקרים לא טובים שקורים), אלא פשוט בגלל שזה לא נכון לומר משהו שאולי פוגע, בלי לתקן זאת.
בהצלחה רבה וחג שמח