אחת עשרה שאלות רלוונטיות לפסח השנה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/04/20 22:14 ז בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב

יש כמה שאלות שרציתי לשאול לגבי פסח השנה:

1.האם לעשות ברכת לבנה בבית?

2.האם יש לעשות ברכת האילנות בימים אלו?

3.האם מותר לברך על עץ שיש בו גם פירות?

4.האם לנו הספרדים יש לומר הלל בערבית של ליל פסח למרות שהתפילה אינה בציבור?

5.אשתי קנתה בשר כבש ואמרה שהוא לפסח. האם הדבר אסור משום שהוא כמו הקדשה של קרבן?

6.האם סיום מסכת יכולה להיות בשידור חי? האם מסכת משנה מספיקה?

7.בערב פסח לאחר חצות, אסור לעשות מלאכה שאסורה בחול המועד. האם מותר להסתפר? והם מותר לגהץ?

8.האם מותר לשים מלח בעיסה של המצה שמכינים בבית? ואם שמו, האם צריך לזרוק?

9.האם כלי פיירקס לספרדים מותרים בשטיפה או שהם אסורים?

10.האם מותר לעשות שידור חי של זום בליל הסדר לסבא וסבתא של הילדים, אם הוא על שעון שבת?

11. האם מותר השנה ליוצאי צפון אפריקה ולאשכנזים לאכול קטניות?

תודה רבה

עומר

תשובה

שלום

א.יש לעשות ברכת הלבנה במרפסת תחת כיפת השמים

ב.אם ישנם שני אילנות מאכל עם פרחים, יש לברך. אך אין לצאת עבור כך מהבית, מעבר למה שמשרד הבריאות התיר.

ג.אילן שהתחילו בו פירות, אך יש בו גם פרחים, מותר לברך עליו.

ד.יש בזה מחלוקת אחרונים. למעשה יש לומר הלל, על אף שמתפלל ביחיד. גם נשים.

ה.נחלקו הב"ח והט"ז האם מותר לאוכלו, ולמעשה הבשר מותר לאכילה. למרות היא עברה על איסור באמירתה זו.

ו.הסיום יכול להיות בשידור חי, ויש להקפיד לאכול כזית מזונות או פירות מיד בתום הסיום. מסכת משנה עם קהתי מספיקה אם לא יכול לסיים מסכת גמרא. וגם ספר בתנ"ך עם מצודות מספיק.

ז.להסתפר על ידי אחרים אסור. אלא אם כן האדם מספר את עצמו (ש"ך). גיהוץ מותר.

ח.אין לשים מלח בעיסה. בדיעבד, היא מותרת.

ט.מחלוקת, ולמעשה אפשר להקל שדי בשטיפה. והמחמיר לערות עליהם ג פעמים מים רותחים תבוא עליו ברכה.

י.אסור לעשות שימוש באפליקציה זו או אחרת במשך החג

יא. השנה בשל המצב יש להקל בזה לפי אחת הקולות של גדולי הפוסקים. דהיינו, קטנית שלא באה במגע עם מים בהכנתה, או שלא היתה בימי הגזירה, או שבוטלה ברוב בערב פסח- מותר לאוכלה אם יש צורך.

כל טוב