עשיית פירסינג

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/03/02 17:24 כז באדר התשסב

שאלה

האם יש בעיה בעשית פיסינג (עגיל בלשון וכד')?

מדוע אנחנו על צורה מסוימת שבה צריך להראות יהודי דתי האם כך היו פני הדברים בזמן התנ"ך?

תשובה

ב"ה

שלומות

מן הבחינה ההלכתית ניתן לראות כמה בעיות עקרוניות בעשיית פירסינג. ראשית - אסור לאדם לחבול בגופו היינו לגרום לעצמו פצע כזה או אחר. זה נובע מהעובדה שאנו מאמינים שהגוף שייך לקב"ה וקבלנו אותו בפקדון מהקב"ה ולכן אל לנו לחבול בגופנו. כמו כן, יש לבחון אם אין בזה משום האיסור של בחוקותיהם לא תלכו, בעיקר לפי חלק מהשיטות הרואות איסור בעשיית דבר לשם שטות והבל ועוד.
הייתי יכול להמשיך ולהאריך בראיות כאלה ואחרות, אבל,
האמת היא שאני עושה מאמצים פנימיים אדירים להתייחס אל השאלה כשאלה ראויה.
מה בכלל השאלה?
מאיפה בא הרצון לעשות פירסינג?
במי רוצים למרוד?
למה רוצים להראות אחרת?
למה רוצים להראות?
למה רוצים?
למה?????????

כל טוב,

שי