עשיית דין לעצמו

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/05/02 18:14 כט באייר התשסב

שאלה

אם ההורים שלינתנו למישהו כסף כדי שיספק לי משהו וידוע לי שהוא משתמש בכסף לצרכי עצמו ובגללו אני מקבל פחות תמורת הכסף שניתן האם מותר לי לגנוב ממנו בחזרה את מה שלקח ממני?

ישנו עוד צד בשאלה, הוריי (מי שנתן ת'כסף) לא מסכימים עימי שצריך לגנוב מהגנב והם משלימים עם העובדה שגנבו מהם ואולי בגלל שהם בעצם הנגזלים אז אסור לי לקחת - ולהם מותר.

שלומות!!

תשובה

ב"ה ג' מנחם-אב תשס"ב

שלום רב!

הוריך הם בעלי הדין מול אותו אדם, ואם הם מוחלים לו, אסור לך לעשות דין לעצמך. אם הם ירצו הם צריכים לתבוע אותו, ואם הדבר לא יעזור, ויש להם ראיות על כך שהוא אינו עומד בהתחייבותו, יוכלו לעשות דין לעצמם, ואם הוא יתבע אותם הם יוכלו להביא ראיה על כך שגזל את ממונם. אבל בכל מקרה אתה לא צד בענין.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת