עשה לך רב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/05/13 19:40 כא באייר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

הייתי רוצה לשאול את הרב שאלה בנוגע ל"עשה לך רב".

מצאתי רב שהייתי רוצה ללכת לפיו בענייני הלכה ופיתוח האמונה והאישיות. אני קצת מבולבלת בנוגע לנושא הזה ולא יודעת איך בפועל הרב אמור להשפיע על חיי, ואיך עניין עשה לך רב מתנהל בחיי היומיום, בענייני הלכה ואמונה ובכלל.

רציתי לבקש אם תוכל לתת לי תמונה כללית על ״עשה לך רב וקנה לך חבר״ לפי הנקודות הבאות:

1. איך צריך לפנות לרב בבקשה שיהיה הרב שלי?

2. מה אמור להיות הקשר ביני ובין הרב? איך הרב משמש כמרומם אישיות בהלכה ואמונה?

3. מהם גדרי הצניעות עם רב? (מבחינת שיחה, שיתוף בפרטים אישיים וכו)

מעריכה מאוד ותודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא הזה פתוח לאפשרויות רבות - לפי אופיו של הרב ולפי אופיו של התלמיד.

אין הכרח שהרב ידע שהוא 'הרב שלך'. את יכולה לעקוב אחרי ההדרכות שהוא מפרסם בכל דרך (לבוא לשעורים שלו, לעיין בספרים, מאמרים, תשובות וכד').
עם זאת את יכולה לפנות אליו באופן ישיר בטלפון או לבקש פגישה אתו.

הקשר האישי תלוי בסגנון ובצורך שלך. אפשר לקרוא ספרים או לשמוע שעורים (שעורים בפועל או דרך התקשורת...) אפשר גם לבקש פגישה אישית ולהתיעץ בנושאים חשובים (צריך לכבד את זמנו של הרב ולא לצפות שהוא יקדיש רק לך שעות רבות בכל שבוע).

גדרי הצניעות הם בין אנשים רציניים שכל כוונתם לשם שמים. (כמו שבטיפול אצל רופא או פסיכולוג משתפים גם בדברים קשים ועושים זאת כדי לקבל הדרכה ועזרה - כך גם עם הרב) גם אם יש משהו שלא מקובל לשתף בו כל אחד - אבל השיתוף של הרב יאפשר לו לסייע לך בענין - צריך לשתף אותו.
בהצלחה!